Att göra på Kap Verde

Palmeira

Palmeira

Upptäcksfärd med bil på Kap Verde

Att åka runt med en jeep från turistområden med chaufför som känner till omgivningarna är ett bra tips.  Fattigdomen är stor och på vissa ställen utbredd eftersom arbetslösheten är hög och lönen liten. Skolorna är avgiftsfria men barnen måste köpa skoluniform vilken för en familj med många barn kan bli oöverstigligt.  Barnhemmet Castello de Sal  tar tacksamt emot allt man har med sig, kläder pennor och block. På deras hemsida kan man se vad de behöver mest. Brist på vatten är ett annat problem och man ser kvinnor med 25 litersdunkar på huvudet som gått långt för att få det viktiga dricksvattnet. I vissa städer har man uppfört vattenställen att hämta vatten i men bor man fattigt i utkanterna kan sträckan dit bli lång.

Saltsjön

Saltsjön

 

Det salta vattnet vid Pedra de Lume på ön Sal är också ett populärt turistmål. Vattnet är relativt varmt och man flyter som en kork eftersom salthalten håller 25 procent i sjön. Runt om sjön finns saltbassänger där salthalten är mycket högre samt salthögar med salkristaller runt om i landskapet.

Cykla och andra utflykter på Kap Verde

Hyr en cykel för att se landskapet och stränder på nära håll. Glöm inte packa ned vatten och solskydd. Eller cykla på de smala gatorna i någon stad för att se butiker och restauranger. Cykeluthyrare finns lite överallt, oftast nära hotellen.

Känner man för lite  andra utflykter kan man besöka en av de andra öarna, Boavista, Fogo, São Vicente, Santiago, Santo Antão, Maio eller Brava. Det finns gott om små turistbyråer i Santa Maria och de flesta charterarrangörerna har också färdiga utflyktspaket.

 

Dyklektioner

Dyklektioner

Dykning

Dykcenter och dyklektioner på Kap Verde finns lite överallt på stränderna nedanför stora hotell. Surfing och kitesurfing är även det omåttligt populärt. Vågorna kan stundtals gå höga och det blåser allt en mer eller mindre hård bris på öarna. Vill man vindsurfa så är speciellt april till oktober populärt då det blåser mer vindar och vågorna går extra höga.

 

 

Surfing

Surfing

 

  Fiske och promenader

Det finns även fisketurer med båt för den som är fiskesugen. Eller ta sitt fiskespö och sätta sig på någon pir. Vill man ut på vattnet utan att fiska finns det goda möjligheter att åka ut med segelbåt eller katamaren  men för den som inte vill vara för aktiv eller vill gå ned i varv så finns de milslånga breda stränderna som inbjuder till  långa promenader. Vattnet är kristallklart och ibland ser man krabbor bland stenar och rester av fiskar som ligger i sanden. Man kan utan problem hitta ett eget ställe någonstans på de milsvida stränderna då man kommit bort en bit från hotellen. En fiskesemester på Kap Verde kan bli ett äventyr.

Paradisstränder

Paradisstränder

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Carneval

Carneval

 

 

Dans och musik

Kap-Verde har ett väldigt rikt kulturliv i form av teater, konst, dans och inte minst musik. Här finns olika influenser, inte minst från Latinamerika och Afrika. I slutet av februari/början av mars kan man få uppleva karnevalen som börjar sent i Santa Maria och pågår hela natten..

Capoeira

Capoeira

...

…..

 

 

 

 

 

 

 

 

Musik och dans  som Funana med dragspel som främsta komponent, Batuque och dansgenren Coladeira är
poulära för att inte tala om Zouk inom populärmusiken som har karibiska rötter men är ändå sin egen med inslag från Kap Verdes egna musikstil.

 

 

 

 

 

 

Facebook Twitter