Bo på ranch i USA

Guest ranch

Guest ranch

Ranchliv i USA

Åker man till Arizona är det kul att testa på att bo på en ranch. Det finns både working ranches och guest ranches på många ställen i USA. På working ranches skall du nog vara en lite mer erfaren ryttare, man får hjälpa till med olika sysslor på ranchen som laga staket, fösa boskapshjord o s v. En guest ranch är mer för den som vill prova på ranchlivet, rida och ha kul. Måltider brukar vara inkluderat i priserna och olika rancher har olika utbud. En del ställen vill att man stannar i minst några dagar till en vecka och andra tar emot dag för dag.

 

Stage Coach ranch

Stage Coach ranch

Stage Coach Ranch

Vi bodde tre dagar i Yucca på en guestranch som ligger mitt ute i öknen med det torra landskapet och de låga buskarna så långt man ser. Man behöver inte kunna rida för att bo på en ranch, alla är välkomna familjer med barn, nybörjare och de lite mer erfarna. Vill man inte rida, kan man ju känna på ranchatmosfären istället. Här finns riktiga cowboys och på ridturerna får man höra historier om forna dagar, om rånarligor som härjat, om nedgrävda skatter som fortfarande inte hittats och om de djur som  finns i öknen.

Cowboys och Green Mohave

Cowboys

Cowboys

Här finns bl a den giftiga skallerormen Green Mohave. Tex, som red med oss de flesta av dagarna berättade att hästar inte alls ryggar för ormar, så som man ser i filmer. De bryr sig inte alls om ormarna eftersom ett bett från en orm knappt går igenom den tjocka huden på deras ben. Kändes skönt att höra.

 

 

Redo för öknen

Redo för öknen

 

På kvällarna kan man umgås med de andra gästerna om man vill, eller med den familj som äger ranchen. Föredrar man att vara för sig själv är det sagolikt att sitta ute under den stjärnbeströdda himlen och höra lite frustande och gnäggande från hästarna som står en bit bort. Det är alldeles tyst utöver det men lyssnar man noga hörs det ett ylande från en fjärran coyote. Så res till USA och pröva på att bo på en ranch, det blir ett förglömligt minne

Facebook Twitter