Res till Chigaco

Chicago

Chicago

Chigagos många ansikten

Namnet Chicago kommer från indianernas Checaugo och här var mest träskmarker och sumpiga områden. De första skyskraporna byggdes i slutet av 1800-talet och Chicago var då en av de mest moderna moderna bland städer.

I Chicago går det lätt att ta sig kommunalt med bussar och tåg. Både bussnät och tågnät är väl utbyggda och man kan ta sig smidigt runt i staden samt ut till förorter runt Chicago.

På floden kan man ta sig en båttur och få en guidning och se staden från vattnet och vill man se Chicago från lite mer höjd kan man åka upp i Willis Tower och gå ut på en balkong med glasgolv och ha staden nedanför sig om man vågar.

Navy Pier

Navy Pier

En annan sevärdhet är Navy Pier med restauranger, Tivoli och många affärer som säljer mycket souvenirer. Härifrån utgår de flesta av de sightseeingbåtar som går på floden. Här kan barnfamiljer roa sig, det finns biografer och som sagt en del restauranger. En given mötesplats för många eftersom alla vet var Navy Pier ligger.

 

 

 

 

Millenium Park

Millenium Park

 

Som svensk känner man igen många namn på affärer och en del gator. Många svenskar kom hit under 1800 och 1900-talet. I slutet av 1900-talet bodde här 150000 svenskar och namn på gallerior som ”Nordstrom” skvallrar att vi har satt våra spår där. Andersonville är ett område där det bodde många svenskar förr, nu är de flesta utflyttade men en del svenska affärer finns kvar.

En promenad i stadens parker är ett måste. Stående statyer, sittande statyer, liggande statyer som i Milleniumparken där även The Bean, bönan finns. En jättestor ”böna” i metall som egentligen döptes till the Cloude Gate.
Missa inte heller the Buckingham Fountain, The loop, en av världens som varje kväll vid 20.00-tiden visar en vacker vattenshow.

 

Facebook Twitter