Cuzco

Cuzco

Cuzco

 Resa till Cusco

Cusco har över 300 000 invånare, och är alltså inte en liten stad. Själva centrum eller stadskärnan är ganska liten dock och därför också som gjord för strosande och promenader. Det mesta av Cuscos  sevärdheter såsom affärer, museum,  och restauranger hittar du vid torget Plaza de Armas. Försäljare varor, kläder i alpaca har hittat turister här och skoputsare är snabba att påpeka att ens skor är i stort behov av putsning. Restauranger, affärer är inhemska och byggnaderna ger dig ett sant intryck av Peru. Staden erbjuder också sevärdheter i form av fina kyrkor, katedraler,  och museum som verkligen är värda ett besök. Inkariket såväl som Spanjorernas erövring bjuder på väldigt intressant historia, så här kan man snappa upp mycket historia innan man beger sig till inkaruinerna och Machu Picchu.

Två invånare i Cuzco

Två invånare i Cuzco

Hotell i Cusco

Det finns väldigt många billiga hotell i Cusco, runt 40 kronor natten men kommer du hit under högsäsongen så kan det bli en del vandrande innan man hittar logi.

I Cusco hittar man olika blandningar av barer och klubbar intill Plaza de Armas, med fester som håller dig vaken till tidig morgon. Kanske är det inte så bra att att sova nära Plaza de Armas om man skall upp tidigt nästa morgon för att åka vidare , bättre då logi en bit bort. De bästa restaurangerna är de som gömmer sig mellan alla smala kullerstensgator. Med spännande mat, låga priser och magisk omgivning är dessa en garanterad succé. Varför inte prova på grillat marsvin nedsköljt med lite majsöl? Vill man inte ha detta finns det vanliga biffar, pasta, pizza eller annan traditionell peruansk mat.

 

 

 

 

Stenen med de 12 hörnen

Stenen med de 12 hörnen

Annat att se i  Cusco är bl a stenen med de tolv hörnen, katedralen, kyrkan San Blas. En bit bort ligger Tambo Machay, Puku Pukara, Rumicolca och i det nordvästra hörnet av Cusco ligger befästningen Sacsayhuamán.

Facebook Twitter