Resa til England

Engelsk landsortspub och hotell

Engelsk landsortspub och hotell

England har mycket att erbjuda alla. Vill du uppleva storstadspulsen, ja då finns London och ett antal städer till att välja på. Söker du avspänt badliv i klassiska miljöer är sydkusten eller Cornwall ett givet val. Vill du röra på dig finns mängder av vandringsleder på de flesta ställen. Wales, Lake District och Scotland är väldigt natursköna.

__________________________________________________________________________________________________________________________

Många pubar efter vägen.

Många pubar efter vägen.

Att bila i England

Att bila i England är som att se världen genom en spegel. Man sitter på fel sida i bilen, kör på fel sida på vägen och kör åt fel håll i rondeller. När du blinkar sätts vindrutetorkarna igång och inget är sig likt. Men efter en stund tar det sig och det går lite lättare.

Det finns gott om helt underbara och intressanta ställen. Var kulturell och se Stonehenge, Bath, Towern och många andra platser eller njut av de vackra vyerna på den engelska landsbygden.

Läs mer, klicka här.

_______________________________________________________________________________________________________________________________________

Gröna kullar

Gröna kullar i Lake District

Att göra i Lake District

Det finns gott om vandringsleder i England och vi vandrade i Lake District. Böcker finns att köpa där vandringslederna finns utsatta, svårighetsgrad, var de
börjar och slutar och beräknad tid för vandringen.  Bra kängor och vatten samt något mellanmål är att rekommendera för de lite längre vandringarna.

Läs mer, klicka här…

 

_________________________________________________________________________________________________________

Fish and chips

Fish and chips

Äta och dricka i England

Man har alltid hört att engelsk mat är tråkig, fantasilös och smaklös. Så icke alls. Menyerna är ofta varierande, allt från enkla rätter till lite dyrare.

Fish and chips, friterad fisk med pommes frites, ibland serverad traditionellt i tidningspapper om man köper rätten från ett stånd.

 

Läs mer, klicka här…

 

____________________________________________________________________________

 

Facebook Twitter