Kylemore Abbey

Kylemore Abbey

Kylemore Abbey

Ingen som besöker det vackra slottet, numera klostret Kilmyore Abbey,i Connemara, Irland,  kan förbli oberörd över den romantiska och tragiska historia som de tjocka väggarna i slottet döljer.

Interiör, Kylemore Abbey

Interiör, Kylemore Abbey

Kylemore Abbey byggdes 1886 av Mitchell Henry, en engelsk finansman, som en kärleksgåva till hans fru Margaret. Slottet har än idag en varm atmosfär och ligger vidunderligt vackert. Margaret dog tragiskt några år senare i en sjukdom under en resa i Egypten. Han lät frakta hem hennes döda kropp och begrava henne i ett mausoleum på egendomen, samt uppföra en liten gotisk kyrka till hennes minne.

Dukat bord

Dukat bord

Efter hennes död ville Henry inte bo kvar i slottet och detta är idag ett kloster för nunnor sedan 1920. Både Mitchell Henry och hans fru Margaret ligger idag i ett mausoleum invid den gotiska kyrkan.

Slottet ligger mycket vackert vid en sjö och både slottet och dess trädgårdar är stora turistattraktioner, väl värda ett besök.

Klostret är byggt i en nygotisk stil och är mycket dramatiskt och vackert beläget vid foten av höga berg invid sjön. Vackra viktorianska trädgårdar omger klostret där man kan promenera och njuta av lugnet och grönskan.

Nunna vid Kylemore Abbey, Irland

Nunna vid Kylemore Abbey, Irland

En del av klostret är öppet för besök och bevarats precis som då familjen Mitchell levde här och man kan se de tidstypiska möblemanget och uppleva den nostalgiska atmosfären.

I närheten av Kylemore Abbey ligger Connemara National Park. En stor, vidunderligt vacker park med berg, sjöar och fantastiska vyer. Där finns en mängd vandringsleder för både erfarna, som mindre erfarna vandrare. Det finns också korta leder som ger en rejäl promenad, men som inte kräver mer än så av besökarna.

ConnemaraNationalPark-view

Connemara National Park-view

Facebook Twitter