Tyskland

Nordtysk charm

Nordtysk charm

 

De flesta som reser till Tyskland, framför allt med bil, ställer kosan mot södra Tyskland, Bayern, Mosel- eller Rhendalen. Man glömmer nordtyskland och dess gömda pärlor. Många medeltidsstäder kan man få se här om man svänger av från autobahn och färden brukar gå längs pittoreska vägar genom små samhällen och byar. Här finns inte heller så många turister och chansen är mycket stor att man hittar den där genuina restaurangen med tysk mat som smakar så otroligt mycket bättre än den mat som man kan få längs autobahns rastställen. Ta semester längs Östersjökustens härliga sandstränder, inte minst på den forna östtyska sidan. Och när vi kommer utanför badsäsongen, så finns det fina subtropiska badland att njuta i.

__________________________________________________________________________________________________________

Goslar

Goslar

Goslar

Det gamla lockar och sätter igång fantasin, eller är njutbart bara för att det är vackert. I staden Goslar, i mellersta Tyskland, kombineras de båda. När vi kom till torget var hela torget fullt av människor som stod och tittade upp åt samma håll

Läs mer…

 

 

 

____________________________________________________________________________________________________________

 

S:t Peter Ording

S:t Peter Ording

S:t Peter Ording

Sedan över 150 år tillbaka reser människor till St. Peter Ording i Schleswig-Holsteins Wattenmeer, en kurort och badort  för återhämtning och avkoppling i detta speciella, välgörande klimat. Det är den enda kurort i Tyskland som har en svavelkälla och tillsammans med de långa breda stränderna som med sin salta och friska luft så förstår man att folk förr färdades hit för rekreation och idag är det en populär badort med många aktiviteter.

 

Läs mer…..

Facebook Twitter