Flagstaff och Sedona

Flagstaff

Flagstaff

Flagstaff och Sedona

I Flagstaff där vi sov över blev vi förvånade över att det snöade på morgonen men det ligger också högt upp. Vill man från Flagstaff åka ned en sväng mot Sedona, vilket jag starkt rekommenderar, så åk då väg 179. En vindlande mycket vacker väg tar dig ned till Sedona, mycket roligare än motorvägen och det finns små rastställen och butiker längs vägen. Då vi åkte var det snöstorm dock och vi såg väldigt lite av Ponderosatallarna men sikten längre ned blev bättre. En bit innan Sedona ligger ”Slide Rock State Park”. Här rinner Oak Creek nedför en flera hundra meter lång berghäll genom naturliga rännor och bassänger, som slipats fram i sandstenen av vattnet. Namnet ”Slide Rock” har parken fått för att folk i alla åldrar brukar roa sig med att glida med vattnet nedför berget i rännorna och genom bassängerna.

 

Röd sandsten runt Sedona

Röd sandsten runt Sedona

Sedona ligger mycket vackert, omgärdad av rödbruna sandsstensberg som lyser ännu rödare i solnedgången. Det finns en hel göra här, vandringsleder, cykelleder, turer upp mot bergen ut i öknen.

Är man lite mer äventyrlig så kan man ge sig ut i öknen på en jeepsafari med rosa jeepar och testa lite off road.

Monezuma Castle

Monezuma Castle

 

 

Montezuma Castle

Ta gärna en tur tilll Montezuma Castle, klippruiner som är 900 år gamla och sevärda byggda av Sinaguafolket. Namnet Montezuma Castle myntades av tidiga vita nybyggare i den felaktiga tron ​​att ruinerna var förknippade med Montezuma.  (Montezuma var härskare över det aztekiska imperiet 1502-1520, i början av den spanska erövringen av Mexiko.) Motezuma slott är ett fem våningar klippbostäder som består av ett tjugotal rum, inbyggda i en alkov 100 meter ovanför golvet i Beaver Creek Canyo. Ruinerna ligger lite utanför Sedona och är väl värt ett besök.

 

Sedona

Sedona

Andligt centrum

Tycker man inte om att motionera eller uppleva äventyr finns det massor av affärer i staden som andas mycket new age och är ansett som ett andligt centrum, man kan med andra ord uppleva mer andliga äventyr här. Yogis och mediationsintresserade har rest hit i årtionden och utbuden på kristaller, readings, och healing är många. Sedona är en perfekt plats för andlig och personlig utveckling av kroppen och själen.  Från läkande massage, yoga, spa och salonger till hypnoterapi och retreater, är man intresserad av sådant så finns det här i massor.

Sedona

Sedona

Facebook Twitter