Costa Rica, mat och dryck

Kiosk

Kiosk

Mat och dryck

Maten I Costa Rica är enkel. Ris och bönor är två ingredienser som är bas I de flesta maträtter samt patacones, friterade banan i skivor. Gallo pinto är en nationalrätt som består av stekt ris och svarta bönor. Annars serveras det ofta kyckling till riset (Arroz con pollo). Nationaldrycken i Costa Rica är kaffe.

 

 

 

 

 

Hotell

Hotell

Boende

Att hitta semesterboende i Costa Rica kan innebära allt från stora fem-stjärniga hotell, billiga pensionat och ”cabinas” vid stranden till hyddor I djungeln.  Även campingplatser finns det överallt  och man ser även tält på stränderna. Är man lite äventyrlig av sig finns det även trädhyddor att övernatta i en bit upp ovanför marken.

Det finns många pittoreska, väl inredda små ”hyddor” att hyra för natten eller längre. Dessa ser ut som tagna ur ett tropiskt äventyr. Hängmattor finns uppspända på verandan och det är underbart att sakta ligga och gunga i skymningen.

 

Lit4en krabba

Lit4en krabba

 

Då mörkret faller, vilket sker snabbt, kan man skymta stora krabbor krypa upp ur sina hålor och dra sig ned mot havsstranden.

Eldflugor lyser i natten som små eldklot och syrsorna spelar öronbedövande. Just alla djurläten, närheten till naturen, den tropiska fuktigheten gör att det känns mycket overkligt att man verkligen befinner sig där man är.

 

 

 

 

Vrålapa

Vrålapa

Då man efter en natts sömn vaknar, mycket tidigt i gryningen, är det till öronbedövande djungelljud, fåglar, apor, alla skränar och man tror man aldrig mer kommer att kunna sova på detta ställe men det gör man efter ett tag. Människan är fantastisk på att anpassa sig.

 

Något annat som är fantastiskt och overkligt är den otroliga botaniska växtligheten man möter. Otroliga växter man aldrig sett förut, andra växter man bara

Leguan

Leguan

sett i blomkrukor hemma och palmer, många olika palmer, frukter som växter vilt och naturligtvis små kryp, en del man oroligt backar undan för och som man aldrig sett förut. Som med allt annat så gäller det bara att man vistas där med sunt förnuft och aldrig går ensam in i regnskogen utan guide. Med en erfaren lokal guide kan man känna sig säker och man får lektioner i både djur- och växtliv.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Facebook Twitter