Peru

Peru

Peru

 

Peru ligger i västra Sydamerika vid Stilla havet. Landet gränsar till Bolivia, Brasilien, Chile, Colombia och Ecuador. På gränsen mot Bolivia finns Titicacasjön, världens högst belägna, farbara sjö och i landet finns Amazonflodens källa. I Titicacasjön finns även flytande vassöar där hus, båtar och hela ön där byn vilar på är gjorda av vass.

_________________________________________________________________________________________________________

Machu Picchu

Machu Picchu

 Machu Picchu

Machu Picchu ligger högt uppe i Anderna i Peru. På den stora klippan till vänster låg templet som var helgat åt solen, som inkafolket dyrkade som en livgivande kraft.

 

 

 

 

______________________________________________________________________________________________________________________________________

Cuzco

Cuzco

 Cuzco

Cusco, äldre stavning Cuzco, är en stad i sydöstra Peru. Cusco var huvudstad och kulturellt och religiöst centrum för Inkariket. Cusco hade formen av en puma, då man såg den uppifrån och  där befästningen Sacsayhuamán utgjorde huvudet. Efter inkarikets fall 1533 följde en snabb ombyggnad av staden då många kyrkor och katedraler byggdes och de gamla templen raserades.

Läs mer…

 

______________________________________________________________________________

Vassöar

Puno och vassöarna

Puno ligger vid världens högst belägna navigerbara sjö Titicacasjön, som  är Sydamerikas största sjö, belägen på gränsen mellan Peru och Bolivia.

 

Läs mer……..

 

 

 

Facebook Twitter