Route 66, Arizona

Route66, Seligman, AZ

50-talet levandegjort

Route 66 är nog en av de  mest kända och mest legendariska vägarna i världen.

Legendariska Route 66

Legendariska Route 66

I en mängd filmer har vi sett både skurkar, hjältar och vanligt folk åka Route 66,  ta in på något litet motell, eller så vår vi se en taggboll rulla över vägen i vinden.

Route 66 sträckte sig c:a 650 km genom Arizona och var huvudförbindelsen från Chicago till Californien. Idag är den ersatt av I40 i Arizona och finns officiellt inte. Men en hel del originalsträckor finns kvar och på andra ställen ser man telefonledningar i landskapet som markerar var vägen en gång gick.

Seligman Police

Seligman Police

Seligman

I Seligman står den gamla 50-tals polis- bilen, precis som den säkert gjorde på den tiden. Här har man verkligen lyckats bevara miljön och känslan av legenden.

Mycket att se och köpa
För en 50-tals entusiast finns mycket att se och köpa i de många affärerna och souvenirbutikerna. Kepsar, T-shirts, klistermärken och mycket mer.
I kaféerna kan man fika, eller ät in en äkta 50-tals diner. Ribsen kan rekommenderas. För den inte allt för kräsmagade kan The Roadkill Café vara värt ett besök. Maten ska vara mycket bra, men rätternas namn är kanske inte så aptitretande – Fender Tenders, Flat Opossum och liknande…

50-tals diner

50-tals diner

Människorna är vänliga och många frågar vart kommer ni ifrån? Vid svaret Sverige sken en man upp, vi hade besök av ett svenskt TV-team.  De spelade in  för ”Trafikmagasinet” och filmade i Seligman. Jag klippte en av dem i den gamla frisersalongen.
För mig var det ett verkligt sammanträffande, för någon månad tidigare jobbade jag med en filmfotograf som hade rest runt i USA och filmat med trafikmagasinet-gänget.

50-talare i 50-talsmiljö

Route 66 souvenirer

Route 66 souvenirer

Att Seligman handlar om bevarat 50-tal har du säkert förstått och på vår resa fick vi en extra bonus. Den dagen var det bilmöte i staden och hela centrum var fyllt av alla möjliga bilar, de flesta 40-60 talare.

Ljuva ljudet av V8:or
Finns det något bättre ljud än en V8:as sång. Här fick vi den dessutom i en originalmiljö – mer äkta än så kan det inte bli. Här nedan bjuder vi dig på en rundvandring blad rariteterna.
Väl bekomme!

 

 

Konstverk i USA-stil

Konstverk i USA-stil

 

 

 

 

 

 

 

 

Facebook Twitter