San Diego

San Diego

”The Kiss” San Diego

 San Diego

Man hör ofta folk säga att San Diego har det absolut skönaste klimatet i USA och det är kanske sant. Med alla sina stränder och ljumma vindar är man benägen att hålla med. Några av  stränderna är Mission Beach, Ocean Beach och La Jolla Beach  bland andra. I San Diego kan man även besöka Sea World där bland annat späckhuggaren Shamu håller till  eller San Diego Zoo som är en av de största djurparkerna i världen. I Balboa Park finns massor av trädgårdar, 15 muséer och även ovan nämna zoo.

The Gaslamp District

The Gaslamp Quarter

Down Town har fått sig ett rejält ansiktslyft och heter nu The Gaslamp Quarter där man försöker rusta upp hela kvarter i gammal stil och där restauranger , pubar och caféer ligger tätt. Viktorianska byggnader och moderna hus står nu sida vid sida. Här är också hjärtat av San Diegos kulturliv med teatrar, symfonihallar och konstgallerior. Här kan man även shoppa så klart, affärerna ligger även här tätt.

Härliga stränder i San Diego

Härliga stränder i San Diego

 

I Old Town i San Diego finns San Diegor State Historic Park, alltså en statlig historisk park  där man har bevarat hus från förr. Här är platsen för den första permanenta europeiska bosättningen på västkusten och som sådan kommit att kallas ”födelseplatsen i Kalifornien. Här kan man även äta på den mexikanska delen av parken.

Mexikansk fiesta

Mexikansk fiesta

 

 

 

 

 

 

USS Midway

USS Midway

I hamnens ligger det enorma hangarfartyget USS Midway från andra världskriget. Nu är hon ett sjöfartsmuseum och väl värt ett besök. Ombord på jättefartyget finns bland annat stridsflygplan och simulatorer. Man kan även besöka fartygets inre, sovhytter och maskinrum  som ger en inblick i hur livet var ombord förr. Många av guiderna är krigsveteraner som delar med sig av sina erfarenheter till besökarna.

 

på kajen bredvid USS Midway på finns även den berömda statyn The Kiss som föreställer sjömannen och sjuksköterskan som firar slutet av andra världskriget

Bob Hope underhåller

Bob Hope underhåller soldater

 

Här finns också en hyllningsplats för hur Bob Hope underhöll de amerikanska trupperna. En inspelad röst från Bop Hope spelas på platsen.

Efter allt detta,  passar det bra med en promenad på San Diego Bay Walk och bara ta in folklivet.

 

 

 

Facebook Twitter