Sharm el Sheikh

Kamelridning

Kamelridning

Att koppla av vid poolen är ett alternativ  men det finns mycket mer att göra för den som vill se och göra annat. Allt blir vad du gör resan till själv. En del väljer enbart att stanna inom området, äta av den fantastiska och rikliga buffén, delta i underhållningen om kvällarna eller sitta i en vilstol och se på stjärnorna. 

Lek i barnpoolen

Lek i barnpoolen

Barn gillar att bada och här finns barnpooler  där de kan plaska och dyka i värmen. Det finns även barnklubbar både för de lite mindre barnen och de lite större. Även om man reser all inclusive så är ju alternativet även här att man gör resan vad man själv gör den till,
även med barn. Det är ju inte ett måste att stanna vid hotellet, man kan ju även ge sig ut på egna äventyr på platsen.

 

 

Kamelridning

Kamelridning

Sevärdheter runt Sharm el Sheikh

Reser man med en researrangör är det lätt att boka spännande aktiviteter. Många är också barnvänliga och passar hela familjen.

En given aktivitet i Egypten är kamelridning i öknen med en påhälsning i ett beduinläger. I lägret serverades välkomst te, man fick lära sig baka egyptiskt bröd – ett slags pitabröd,vilket kan vara roligt för både stora och små. Ett sådant besök är intressant och man får lära sig sedvänjor och hur livet ter sig hos dem.

Solnedgång över dynerna

Solnedgång över dynerna

I skymningen bjöds på grillat kött med en mängd olika grönsaker och tillbehör, samt det bakade pitabrödet. Den trevliga  atmosfären och solen som går ned över dynerna är en  fin kombination och väldigt avstressande.
Ute i öknen, långt ifrån de många konstgjorda ljuskällorna vi har i våra städer, ser man stjärnorna särskilt klart. Den som vill kan få höra om de olika stjärnorna  medan man ligger på mattor och ser upp mot den svarta gnistrande stjärnhimlen.

Dyka i Röda Havet

Dyka i Röda Havet

Om man söker ännu mer av äventyret kan man både snorkla och för dem som även vill dyka i Röda Havet finns också sådana möjligheter. Vattnet vimlar av olika fiskar i alla kulörer och det känns som man simmar runt i ett gigantiskt akvarium. Mångfalden av fiskar så otroligt stor att man omöjligt kan hålla redan på de olika sorters fiskar man ser.

Fiskar i Röda Havet

Fiskar i Röda Havet

 

 

För dem som varken vill snorkla eller dyka, men ändå ta del av den marina miljön och se alla färggranna fiskar finns den möjligheten genom en tur med glasbottenbåtarna. Man ser fiskarna lika bra som om man snorklat. Perfekt bl a om man har små barn med sig.

 

Kitesurfing

Kitesurfing

 

 

Egypten handlar en hel del om spännande kultur, sevärdheter, gammal historia och kulturskatter, men för oss stressade västerlänningar också om sol, hav, bad och aktiviteter. Sandstränderna är långa och fina och vattnet underbart inbjudande. Förutom alla som njuter av sol och bad vimlade hela havet utanför Sharm el Sheikh av kitesurfare och kurser för kiting finns längs hela stranden.

 

Blomsterprakt

Blomsterprakt

Runt Sharm el Sheikh är det mest brun öken och sand men runt den lilla staden och speciellt vid hotellen är blomprakten enorm. Konstgjord bevattning uträttar under och där man inte trodde det kunde växa blomstrar öknen runt hotellen i alla färger.

 

 

Kryddor

Kryddor

 

 Shoppa kultur

Att ge sig in i de gamla delarna av staden är spännande, man ser lite mer av de genuina där. Basarerna är många och doftar av exotiska kryddor, säljarna högljudda och det finns mycket att köpa om man är sugen på att shoppa. Kryddor, smycken  och kläder är lite av det utbud som finns vid marknaden.

 

 

 

På resa

På resa

En familjeresa med all bekvämlighet kan för en familj vara en riktig vilsam semester. Ett alternativ någon gång då man både vill uppleva och koppla av.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Facebook Twitter