S:t Peter Ording

S:t Peter Ording

S:t Peter Ording

 

Strandliv
Strandliv

 Efter att ha stannat en dag i den gamla Hansastaden Lübeck längst i norr, beundrat de gamla byggnaderna innanför vallgraven och     känt den medeltida stämningen så åker vi sydöst ned mot St Peter Ording i Schleswig Holstein. Här finns inte många turister mer än tyskarna själva och de långa sandstränderna, sanddynerna, havet och tallskogen är en ovanlig och fascinerande miljö. Att resa till S:t Peter Ording är en lite annorlunda men väl värd resa.

 

Längs stränderna ser man små fyrkantiga strandsoffor med blå- eller rödrandiga tak som ger en liten känsla av gammaldags badort. Hit åker man för rekreation och vila, bada, surfa och äta gott. Små fina restauranger och konditorier men storslagna bakverk och glass finns

 

 

 

Idyll

Idyll

 

St Peter och Ording var fordom två olika byar som senare slog ihop till St Peter Ording. Gatorna i byn känns nya trots att byn är gammal och orginalbyn låg längre ned mot stranden. Havets vågor har genom åren tagit med sig sanden och med tiden har man flyttat byn högre och högre upp.

Facebook Twitter