USA – Arizona

Arizona, Route 66

Arizona, Route 66

Roadtrip i Arizona

Det är nog många som har en dröm om en roadtrip i vilda-västern miljö och Route 66, och nu skulle det bli vår tur att uppfylla drömmen. Vi flög via New York ned till Phoenix där vi hade hyrt en SUV med 4-hjulsdrift som skulle ge den rätta känslan och skulle fungera på de små grusvägar som vi hade planerat åka på.
Bensinen kostar drygt hälften av vad den gör i Sverige och bränsleförbrukningen var faktiskt lägre än vi befarat.

Att åka i april som vi gjorde är perfekt, speciellt i södra Arizona då det inte är lika varmt som det blir senare. Ändå låg temperaturen kring 30 grader men klimatet är väldigt torrt. Högre upp i Arizona, som uppe vid Grand Canyon och Flagstaf var det betydligt kallare. Där ångrade jag att jag inte packade ned lite fler långärmade tröjor.

Hotell är mycket billigare än i Sverige och man kan få ett ganska hyfsat dubbelrum för mellan 300-700 kr oftast inklusive frukost även om frukosten är amerikanskt lite plastig med färdig juice, bagels, flingor, mjölk och något som jag aldrig vågade prova, någon slags scones på vilka man tydligen häller över gravy (tror det var någon slags sås) stekt potatis och ibland bacon till. Amerikanska, lite tjockare våfflor brukar man kunna grädda själv. Bokar man ett hotellrum på de sajter som finns t e x hotells.com så ser man var hotellet ligger, hur mycket det kostar, om det ingår frukost, om det finns wi-fi, vilken klass det tillhör o s v. Vi tog med oss vår Ipad och bokade rum dag för dag på det sättet. Förutsättningen att göra så är ju att hotellet har wi fi vilket de flesta hotell har nu för tiden, en del har det kanske enbart i lobbyområdet men det kan man ju leva med.

Vår resrutt var Phoenix, Toombstone, Pinetop, Flagstaf, Sedona, Yucca och sedan åter till Phoenix där vi flög till Chicago för ytterligare några dagar.

Läs mer……….

 

 

 

Facebook Twitter
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.